Újragondolta a TripAdvisor-t egy magyar csapat!

Mindannyian szeretünk utazni, és szeretünk felfedezni új városokat, azonban nincs is annál jobb, mint amikor a helyiek, vagy hozzánk hasonló fiatalok adnak tanácsot, hogy melyek azok az eldugott helyek, amelyeket mindenképpen érdemes felkutatnunk!

Local’s Lore, egy fiatal magyar csapat projektje, ami akár egy újszerű utazós médiumnak is mondható. Nem csak városnézési tippeket kapunk, hanem részesei lehetünk egy online utazós közösségnek is. A weblap tervezők alapvető célja, hogy kialakítsák az azonos érdeklődésű és gondolkodású fiatalok platformját, amin keresztül aztán könnyedén lehet ajánlani a helyi kávézókat, éttermeket, boltokat a világ kis- és nagyvárosaiban. Az oldal mottója a „Live global – Experience Local” kifejezés, így a lokációk kiválasztásakor elsőrendű szempont, hogy ne a mindenhol megjelenő és ismert helyek kapjanak megjelenést, hanem az adott város eldugott gyöngyszemei, amelyeket általában csak a helyi közönség ismer. Így lehetőséget kapnak a helyiek, hogy megmutassák kedvenc helyeiket, a turisták pedig bennfentes módjára fedezhetnek fel városokat.

65683d48840469.58a3767d124e9

 

A fotókat Instragramon keresztül gyűjtik össze a szervezők – hiszen népszerű Insta „celebekre” amúgy is szívesen hallgatnak a követők. Olyan felhasználókat keresnek, akik stílusban passzolnak az oldal hangulatához, valamint hiteles képviselői lehetnek az adott városnak. A gondos válogatás után a releváns ajánlások megjelennek az adott város térképén. A szervezők a könnyebb és hatékonyabb keresés érdekében az ajánlásokat különböző kategóriákba sorolják – kávé, bolt, galéria, stb.- amiket kis ikonok segítségével jelenítenek meg a térképen, ezáltal kombinálva a vizualitást és a funkcionalitást. A Local’s Lore képes különbséget tenni a megjelenített tartalmak között, aminek köszönhetően a felhasználó számára többet nyújt, mint a versenytársak.

Az oldal próbaverzióját decemberben indították el, és a magyar sajtón kívül máris sok pozitív visszajelzést kaptak New Yorkból, Londonból és Dublinból egyaránt.

 

Forrás: Forbes.hu

Kép: Forbes.hu behance.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s