A FIX24 segít megtalálni a megfelelő szakit!

Ha valami elromlik az albérletedben akkor a „szakember-tinderen” biztosan találsz rá gyors és megbízható megoldást! A fix24.hu segít megtalálni a megfelelő szakit.

 

A FIX24 lényege, hogy bármilyen munkához, otthoni problémához találj könnyedén egy szakembert. Elég csak a problémakört begépelni a keresőmezőbe és a weboldal további kérdések segítségével leszűkíti és egyértelművé teszi a problémádat. Körülbelül 12 rövid kérdés után beméri a rendszer, hogy mi a pontos meghibásodás, hogy milyen háztáji munkára van szükség. Ezután kapunk egy ajánlatot, amire már licitálhatnak a mesteremberek, akik közül választhatunk. Tehát teljesen felhasználó barát és egyszerű a felületük!

 

Annak érdekében, hogy kivédjék a kóklereket és csalókat, kialakítottak egy értékelő rendszert, ahol a szolgáltatást már igénybe vett fogyasztóknak lehetőségük van értékelni a szakembereket az elvégzett munkájuk alapján. Bizonyos esetben pedig a tulajdonosok személyesen is felhívják a fogyasztókat ahol egy rövid telefonbeszélgetés keretein belül elmondhatják a véleményüket. Az így kapott értékelések természetesen megjelennek a szakik profilja mellett, aminek köszönhetően képet kapunk a munkájukról!

 

Az oldal nem jutalék alapon működik, hanem a mesteremberek krediteket vásárolnak a rendszertől. Miután mi megkaptuk az ajánlatunkat a problémánkra, egy algoritmus kiszámolja, hogy ez milyen kaliberű feladat. Majd ennek függvényében meghatározza, hogy ez hány kreditet ér a szakik számára. És ennek függvényében eldöntik, hogy felhasználják a krediteiket vagy sem. A szakemberek természetesen látják, hogy hányan adtak már ajánlatot ugyan arra a munkára, így könnyedén kialakul közöttük egyfajta árverseny, alá-fölé licitálás, hogy elnyerjék a bajba jutottak kegyét.

 

A FIX24.hu még alig egy éve van a piacon, de már olyan jól megy, hogy stratégiai együttműködést kötöttek a Praktikerrel, így az áruháznál vásárlók kihelyezett terminálok segítségével már helyben hívhatnak mesterembert a szükséges munkálatok elvégzésére. Természetesen a vállalat számára a cél a külföldi piacra lépés.

 

Forrás: Forbes , FIX24
kép: crunchbase.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s