Érkezik a Hopin, az Uber utódja lehet

2017 tavaszán érkezik Budapestre a legújabb taxiszolgáltató, a szlovákiai Hopin. Vajon sikerül hasonló piaci részesedéshez jutniuk, mint korábban az Uber-nek?

Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában már sikerült, a következő célpont pedig Budapest. A vállalat nagyon hasonlóan működik az Uber-hez mivel itt is egy applikáción keresztül történik a fuvar megrendelése. Könnyebbség viszont, hogy készpénzben is fizethetünk és nem kötelező a regisztráció, anonim is maradhat az utas.

Újdonság, hogy megválaszthatjuk, hogy milyen típusú autóval szeretnénk utazni, milyen nyelvtudással rendelkezzen a sofőrünk, női vagy férfi vezetőt szeretnénk és nemdohányzó, állatbarát vagy mozgássérültet szállítani képes autót is kérhetünk. A fuvar végén pedig az Uberhez hasonlóan értékelhetjük a sofőrünket. Aki rossz értékelést kap az a jövőben ugyanattól a személytől nem fog kapni megrendelést így jobban elkerülhetőek a vitás helyzetek.

taxi
kép: bumm.sk

Kérdéses, hogy mennyire tud majd érvényesül a vállalat a budapesti piacon. Egyre több taxitársaság rendelkezik applikációval és a piacon van az észt Taxify is, akik szintén az Uber helyét próbálják betölteni. Viszont nincs egy olyan app vagy társaság aki uralni tudná a piacot. Lehet, hogy pont a Hopin lesz a vállalat, aki sikeresen betöltheti az Uber helyét.

A facebook oldalukon már el is kezdődött a budapesti sofőrök toborzása.  Jogosítvánnyal, egy jó állapotú autóval és taxirendeletben előírt szabályok betartásával bárki Hopin sofőr lehet.

SZE

Forrás: HVG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s